Egyetemfejlesztés Győrben - 14,2 milliárd: letették az új bázis alapkövét

Egyetemfejlesztés Győrben - 14,2 milliárd: letették az új bázis alapkövét

A fejlesztési projektben cégünk aGyőr, Széchényi István Egyetem Innovációs épületek - a Csomagolás labor épület, Fékpad épület és a Menedzsment Campus épület - villamos rendszereinek kiviteli terveinek elkészítését végzi, az erősáramú (Kisfeszültségű és középfeszültségű hálózatokat), és a gyengeáramú rendszereket (Beléptető rendszer, Kamera rendszer, Tűzjelző hálózat és IT hálózat) egyaránt.”

Szijjártó Péter elmondta, hogy ebbe a "kemény" világgazdasági  versenybe a kormány "komoly nevezési lappal nevezett". Kifejtette, hogy Európában nálunk a legalacsonyabb a társasági adó, a személyi jövedelem adó, folyamatosan csökkenti a munkára rakodó terheket a  kormány, emellett széles körű beruházás-ösztönzési és  -finanszírozási programot hozott létre.

A siker elérése érdekében a kormány azt a célt tűzte ki, hogy a  kutatás-fejlesztésre szánt költségvetési források 2020-ra a bruttó hazai termék (GDP) 1,8 százalékát érje el, 2030-ra pedig a három százalékát.

Előzmények - A győri Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungaria Zrt. és a győri önkormányzat vezetése az elmúlt időszakban kialakította a Felsőoktatási és Ipari Együtt- működési Központ misszióját, hogy az egyetem, az Audi és a régió kis- és középvállalatai együttműködésén alapuló nyitott, a gazdaság számára elérhető kooperációs platformot hozzon létre. A program célja, hogy megalapozza a járműipari innovációs törekvéseket és előkészítse az egyetem és az együttműködő cégek igényeinek kielégítését lehetővé tevő fejlesztéseket. A fejlesztési program egyik elemeként 2015 októberétől egyedi kormánydöntésen alapuló projekt valósul meg a kormány 6,4 milliárd forintos támogatásával, amely magába foglalja az épület- és eszközberuházást, valamint a kapcsolódó egyéb támogató szakmai tevékenységet.

A beruházás három fő részből áll. Megépül a Menedzsment Campus, egy háromszintes épület, ahol előadótermeket, irodákat és alkotóhelyeket alakítanak ki. Mögötte elkészül a csomagolásvizsgáló labor, iroda- és laborhelyiségekkel. Az Audi-épület mellett épül fel a háromszintes fékpadépület, amely átmenetet képez a technológiai és iroda-oktatási funkció között: helyet biztosít laboroknak, fékpadoknak, egy osztható előadóteremnek és irodáknak.

A beruházás alapkőletételére csütörtök délelőtt tíz órakor kerül sor a Belsőégésű Motorok Tanszéke (az Audi-épület) közvetlen szomszédságában. Ebben részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyekért felelős igazgatósági tagja, Paár Attila, a West Hungaria Bau Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Egyetemfejlesztés Győrben - 14,2 milliárd: letették az új bázis alapkövét

Facebook