Napelemgyártás kezdődik Veszprémben. A gyár kivitelezési fővállalkozója az NRG Services Kft

Napelemgyártás kezdődik Veszprémben. A gyár kivitelezési fővállalkozója az NRG Services Kft

Napelemeket gyártó cég kezdte meg működését Veszprémben, a vállalat új telephelyén 8 ezer háztartás számára elegendő napelemet gyárt évente - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Corecomm SI Kft. ügyvezetője, Horváth Balázs. 

A cég új, 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő a 270 watt teljesítményű napelemeket, amelyekből egy átlagos társasház energiaszükségletét 8-12 darab fedezi. A cég május végén kezd teljes kapacitással termelni, és ha sikerül elnyerni egy folyamatban lévő uniós pályázatot, akkor a gyártókapacitás a jelenlegi 20 megawattról közel 45 megawattra nőhet majd. Kezdetben elsősorban olasz alapanyagokkal dolgoznak, a közeljövőben a magyar alapanyagokon kívül távol-keleti országokból és az unióból vásárolnak majd. Az ügyvezető szerint a napelemek eladása várhatóan évi 500 millió forinttal növeli a bevételt, ami a vállalat teljes árbevételének közel egynegyede.

A napelem-gyártás új profil a cégnél, kiegészítve a 2015. óta működő veszprémi telephely korábbi két üzletágát, ahol különböző védelmi megoldásokat és kapcsoló berendezéseket, illetve szünetmentes áramellátást lehetővé tevő berendezéseket gyártanak. A vállalat 1999-ben az Amerikai Egyesült Államokban, a hadsereg európai érdekeltségeinek energetikai- és információs rendszerének kiszolgálására jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre, 2015. óta Corecomm SI Kft. néven működnek. A Corecomm SI Kft. belföldi és export értékesítéseinek árbevétele 2014-ben megközelítette, 2015-ben pedig meghaladta az 1,3 milliárd forintot, adózott eredménye 2014-ben 49,5 millió, 2015-ben 55,5 millió forint volt a nyilvános cégadatok szerint. A cég korábbi veszprémi telephelyén 30 ember dolgozik, a napelemeket gyártó üzemben 8 munkavállalót alkalmaznak - mondta el az ügyvezető.

Teljes cikk:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/napelemgyartas_kezdodik_veszpremben.5.248239.html

 

Facebook